Tuesday, 30 July 2013

Kebaikan Berjoging di Bulan Pose! Wak Berjoging ke?

Assalamualaikum & Salam Ramadhan

Berikut adalah sketsa yang benar-benar terjadi. Memang ada kaitan dengan yang hidup dan tiada kaitan dengan yang mati sebab watak dalam sketsa ini blom pun mati lagi.

Di suatu petang yang kecoh dan kalut .. Dimana wak bermandi peluh, mengerah segala keringat yang wak ada untuk bentang paper untuk standby makanan berbuka pose.. Ting Ting.. enset wak berbunyi .. tertera la mesej dimana .....

seperti biasa wak kidnap dari cik google


farahmore : 

" wak! Balik ar "

wak :

" Eh aku dah balik dah.. Lupe nk bg tau ko ngn pian aku x jog hari ni "
" kehkehkeh "
wak kidnap dari fb kawan wak

farahmore :

" haha Pian xnak jog ngan aku da"
" sob sob "

wak :

" haha.. salah ko jgk "
" wayang terlebey kt ofis.. die takut la ko x larat plak nak jog "

farahmore :

" haha.. ramesh ngan ragu da cop aku acting girl, chatting,walking, blablabla "
" aku da cube sedaya upaya wayang tp x gak sehebat ko.. hahaha "

wak :

" haha.. Pengalaman membezakan kita walaupun umo kita sebaya.. tp aku tak sehebat ko sampai di iktiraf dari India lagi "

farahmore

" tak yah nak sebaya sangat lah.. hahaha.. ramesh add aku kot.. haha.. neh tgh chatting ngn die.. wakakak "

notakaki : budak ni banyak makan gula gamaknya masa kecik.. type sikit gelak.. agak2 mcm mne la die jog kalo asyik tergelak je?

wak : 

" haha.. Die nak ajak ko pegi jog jgk tu, tapi x de kasut lagi.. Safety shoe je die ade " 

farahmore :

" mengong.. poweer seyh jog gune safety shoes "

wak :

" ko jgn samakan ramesh ngn chandru "

farahmore :

" haha.. da2.. selamat berbuka.. aku da berbuka td "

wak :

" iyolah .. selamat berbuka jugak "

notakakiyangpanjangtakhingat : 

  1. Dimana kebaikan berjoging dalam sketsa ni?
  2. Betul ke wak berjoging?
  3. Mampu ke wak berjoging?
  4. Siapa Farahmore? farahmore = farah yang nak mengandung lagi ke tu? ( farah mengandung ada dalam entri ni )
  5. Siapa Ramesh dan Ragu?
notakaki : wak akan cuba jawab satu persatu persoalan di atas di entri2 yang berikutnya.Wak minta maaf kalau ada yang rasa nak tertonggeng baca entri ni


1 comment:

  1. seronok dapat jogging ni. tambah2x lagi kalau dgn kawan2x yg ramai :)

    ReplyDelete

Korang Mesti Nak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wak Nak bagi DUIT RAYA