Wednesday, 28 August 2013

Awek Pavillion or Awek Mamak ?

Assalamualaikum.

Hai Blogas Semua !

Petang yang slow hari ini untuk wak.. Pfftttt!! Terlalu banyak stunt wak dah hasil kan dalam mewayang melakukan kerja sehingga lah ...

" ces! tak boleh jadi macam ni.. tepu lemak perut aku hari hari macam ni " ngomel wak sambil godek2 keyboard.

Wak pun bangun dari kerusi sambil pegang document dan pensil, berjalan dengan penuh gaya Engineer.. Pergi ke project organization yang tertepek di dinding untuk melihat kalau-kalau ada perubahan yang dilakukan oleh Elly.

notakaki : takut Elly letak position wak General Manager plak!


wak copet dari pak Google




Elly : 

"amboi wak.. kot nak mewayang jangan la sampai macam tuh"

wak :

" ini je aku mampu buat.. "

Djo :

"kehkehekeheh  "

Usai wak menelaah apa yang tertepek di dinding dan mengambil sedikit info untuk kerja wak.. wak pun singgah di work station Djo.. Berbincang mengenai masa depan.. Pengalaman kerja .. Pengalaman lagi.. pengalaman lagi..dan pengalaman lagi...

apa yang mampu wak buat .. cuma mengangguk kagum ... dalam perbincangan wak dan Djo dan kadang terselit Elly di corong-corong perbualan wak.. Elly pun keluarkan dialog ni..

Elly : 

" Abang ipar Elly kahwin dengan orang Australia. "

wak :

" Wah ! Best gile ! "

Elly :

" Tu lah wak.. kalau wak pergi Pavillion..mesti dapat awek macam Pavillion.. TETAPI kalau asyik lepak mamak je.. alamatnya dapat awek macam MAMAK ler.. "

wak :

" Pfffft !! "

notakaki : 

Sebenarnya apa yang wak ucapkan best giler tu rentetan dari cerita djo tentang kawan dia yang kerja dekat Australia. Tapi wak apa lah.. Elly ada point kat situ.. Wak yakin korang pun setuju kan? 

TETAPI kalau korang dapat pasangan macam Pavillion perangai macam Mamak macam mana?? Sebagai kesimpulan, balik rumah nanti tengok cermin.. muhasabah diri.. nilai peribadi kita macam mana .. OK?


“Maha suci Allah yang menjadikan kejadian semua berpasangan dari sesuatu yang tumbuh di bumi, dari mereka (manusia) dan dari sesuatu yang mereka tiada mengetahui.”

(Yaasin: 36)

10 comments:

  1. Wak... kalau orang tu suka beli barang kat Giant maknanya.... dia Awek giant lah erk? hehehe

    ReplyDelete
  2. cerita wak nie bercampur aduk la...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam masak lauk jugak.. makin banyak di campur aduk.. makin sodap! hehe

      Delete
  3. amboiii..mesti hari2 g pekena roti canai kalau awek tue yang tebar..hahaha

    ReplyDelete
  4. wak..no komen la wak..happy always!

    ReplyDelete
  5. huhuhuhu. mana2 la wak, asalkan berkenan di hati. ye tak :P

    ReplyDelete
  6. hahaha..boleh pulak mcm tu..hehe..:)

    ReplyDelete
  7. Cari awek mamak yang cun ...mesti ada putih macam hindustan ...penang banyak wak mei sini sy tolong carikan

    ReplyDelete

Korang Mesti Nak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wak Nak bagi DUIT RAYA