Thursday, 25 July 2013

Kawan atau Cinta ?

Assalamualaikum.

Hamboi wak ni.. Bulan2 pose gini pun nak ngomel2 pasal rasa gundah gulana sang hati. Ape kes?

"eh suka hati aku lah. Entri aku ! " herdik wak dengan bayang2 wak sendiri.

notakaki : bodoh cakap sorang2.

Ok! Back to the point..

Kawan atau Cinta? Cinta atau Kawan? Kawan atau Cinta?





haha.. benda ni tak susah, tetapi kita manusia secara lumrahnya suka merumitkan benda yang mudah.

"Are you agree with me??" bisik wak..

notakaki: cakap sorang2 lagi.

Kawan.. Kawan yang betul2 kawan..

Cinta.. Cinta yang betul2 kawan.

Kenapa tak boleh jatuh cinta pada kawan? Kenapa kawan tak boleh jatuh cinta?

Kenapa cinta tak boleh berkawan? Kenapa berkawan tak boleh bercinta?

notakaki: hebat wak pusing2 ayat. Dalam exam, mau angkat tangan banyak kali minta answer paper.

Kan!!?? Nampak ke tak korang? Ke korang masih rasa kebodoh- bodohan lagi?

notakakipanjang: 

secara jujur memang susah dan sangat susah. Susahnya bila menerima kegagalan. Takutnya menerima kenyataan. Itu lumrah kita sebagai manusia, termasuk wak yang lemah ni. Wak pernah berkata pada kawan wak:

"I'm just glad I never actually told her how I felt. I could have lost my best friend. SO, I'm Done!"

fifi :     itu benda bodoh bro.. Sampai bila kau boleh buat macam ni? ( ayat dramatic sikit )

wak :

" as long as dia ingat aku sebagai seorang kawan dia walaupun mungkin pada masa tu aku bukan lagi kawan terbaik untuk dia lagi. Kalau cinta aku sebagai kawan di mata dia bole gembirakan dia, buat apa aku penting kan diri sendiri untuk lukakan dia dengan Cinta yang kononnya Cinta sehidup semati kan? "

fifi :  PFFTT!!






2 comments:

  1. wekkk...mudah darah dengan ayat wak
    pandai ye nak pusing+ kan ayat...pening jadinya
    berputar belit otak...naye aje huhu

    ReplyDelete
  2. haha.. wak pun lupa nak nasihat jangan baca entri ni lepas makan.. kehkehkeh

    ReplyDelete

Korang Mesti Nak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wak Nak bagi DUIT RAYA