Tuesday, 27 May 2014

RODA BUKAN ROTA

Assalamualaikum..

WoW!!

Kali terakhir wak menulis pada tanggal bulan Oktober 2013 dengan tajuk entri wak - Tiada Tajuk.

notakaki:

' tiada tajuk membawak ke tiada idea ke tiada masa ke tiada kata.. pendek kata = MALAS.. panjang kata = MALASNAKMAMPOS.. '

Tak banyak wak nak cerita.. hari-hari wak berlalu macam biasa.. ada naik, ada turun.. ada kadang tu naik tak turun-turun.. kadang turun tu, malas betol nak naik balik..

errrr....  tolong jangan blur.. ada 2 mesej yang cuba wak sampaikan.

notakakipanjangtangan:

' da macam nota pendidikan sivik '

pertama :

hidup ibarat roda.. kata pujangga yang setiap orang akan ungkap kan..

wak kidnap dari google

roda itu bulat.. sebab itu mudah kita ke atas dan kebawah.. betol? ok.. sekarang tolong jawab soalan wak..


  • bagaimanakah kita bila berada di atas dan bagaimana pulakah kita bila berada di bawah?
  • apa yang kita lakukan pada orang di bawah kita berada di atas dan apa pula yang kita lakukan pada orang di atas bila kita berada di bawah?
  • bersyukurkah kita bila berada di atas atau bersyukurkah kita bila kita berada di bawah?
soalan ini tak susah..dan jawapannya tak senang..

kedua :

kadang tu naik tak turun-turun..

  • bila wak dah masuk opis kat atas.. memang wak tak turun-turun  kalau bersepah surat cinta dari supplier and client wak nak layan. Tak kurang juga meeting sepanjang hari.. so akan ada membe-membe wak yang akan sentap bila wak tak turun melawat mereka.
kadang turun tu, malas betol nak naik balik...

  • wak kalau dah turun.. dah mula sembang.. memang lupa la semua bende .. sampai nak naik atas pun wak boleh lupa tangga belah mana.. 
notatutupkakipakaistokin:

' maafkan wak bila mana wak macam biskut.. tolong jangan rendam wak dalam air milo.. '

Assalamualaikum




















1 comment:

  1. tak best klu cam biskut...hihi..
    carila masa..ruginya lama2 menyepi..
    1st time dtg sini..seronok baca celoteh wak...cuba rajin2kan..nanti hari2 kaksura datang baca n3..:)
    Hidup masa diatas memang seronok..tapi bila kita dibawah..adehhh..:)

    ReplyDelete

Korang Mesti Nak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wak Nak bagi DUIT RAYA