Saturday, 3 August 2013

Dongeng Si Buntal

Assalamualaikum & Salam Ramadhan.

Hari ini hari Sabtu. Memang lah hari Sabtu tak kan Selasa plak. Wak selalunya memang akan ada masalah untuk buat pendahuluan entri. Macam buat karangan dekat sekolah. Isi dah bersepah satu muka surat, tapi bila nak buat pendahuluan cerita mesti ada macam bunyi macam ni..

" krik krik krik krik krik krik krik krik krik krik krik krik krik krik krik krik krik krik"

tak ada kene mengena dalam ini kisah


So sebagai solution bila buat paper penulisan atau karangan , wak akan pilih buat surat rasmi. Senang cerita ! hahaha..

Ok ! Macam biasa lah.. Wak akan kongsi serba sedikit kisah-kisah dongeng tak dongeng untuk korang. Kadang-kadang ada terkena pada yang hidup.. kadang tak terkena langsung.. Biasalah cerita dongeng kan?

SITUASI 1

fifi :

" ' LOVE ' siapa tu ? "
" hehehe "

wak :

" hahaha.. Damn.. Typo tu "

fifi :

" hehe.. Typo konon "
" Kang ada yang ter ' perasan ' kang "

wak :

" haha.. Die memang tak kan perasan "
" orang lain pun bole "

fifi :

" Lain macam je.. Tu ayat playboy tu "

wak :

" haha... tu ayat pasrah "

fifi :

" pasrah? apabila direbut? atau pun apabila rambang mata ? "

notakaki : cibai.. mentang2 ko amek course psychology 

wak :

" ayat macam haram.. pasrah x dpt ape yg di ingin kan "
" ko amacam skang ? "

notakaki : tengok sapa bijak? nampak tak wak switch situation macam mana? hahaha

fifi :

" biasa2 je.. kejap kang gaduh.. pastu baik balik.. macam bangang.. macam biasa.. haha "

wak : 

" besa la tu .. budak2 bercinta.. haha "

SITUASI 2

ida :

" wak.. siapa N tu ? "

wak :

" PFTTT.. sapa - sapa pun boleh.. Nur ke Nurul ke ? .. kan ?"

ida :

" eleh.. ye la tuh.. tak pe wak.. aku support ko.. die pun single lagi "

mum :

" aah wak.. btol tu ida cakap "

wak :

" haha.. ape lah korang merepek ni? haih.. N tu common .. untuk sesapa je "
" nama korang pun ada N jugak kan ? "

ida :

" tak pe mum.. die da deny abeh2 da tu... hahaha.. selalu org deny abeh2 btol la tu "

wak :

" PFTTT!!!.. suka ati la labu "

Notakakipanjang :

korang mesti rasa macam kayu-kayu je kan?  tak paham apa yang cuba wak sampaikan? kat atas ni just untuk gambar kan situasi.. Itu sahaja. Bagi yang faham, wak tahu korang bijak macam wak..haha..

Jangan marah.. Wak share satu puisi untuk korang.. baru korang faham nanti..

Sifat lurus kau menampakkan kejujuran kau
Serius aku cinta kau
Kelam kabut kau menampakkan kemanisan kau
Serius aku cinta kau
Tutur kata kau yang boleh buat aku berhenti berfikir
Serius aku cinta kau
Jangan tanya kenapa kau?
Serius aku cinta kau
Kau dan diri kau tanpa perlu orang lain untuk nampakkan siapa diri kau
Serius wey! Aku memang dah jatuh Cinta Pada kau !

notakaki : just be yourself my friend











No comments:

Post a Comment

Korang Mesti Nak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wak Nak bagi DUIT RAYA