Friday, 14 June 2013

CInta Biasa itu Bukan Luar Biasa

Assalamualaikum..

Wak tak nak cerita banyak dalam entri ni.. tulis bebanyak pun korang tak baca.
Rabu lepas wak lepak minum dengan kawan-kawan wak..


suasana di Food Junction Mid Valley

mum: jiha ko da ade bf?



jiha: hmmm.. still macam dulu.. still single ..

wak : "ekeleh.. soalan tak mencabar langsung " bisik wak sambil telan milo.

mum: sama la kita single mingle.. ha wak.. ko bila lagi?

wak : fuhhhhhhhhhhh!! gua malas nak pikir sangat.. nak kawen tu bila - bila je pun bole.. tapi gua tunggu stabil dulu..

banyak lagi perbincangan wak diorang. Wak menjelaskan rasa tak puas hati wak pada gadis2 yang mintak hantaran mcm bakal husband diorang dah general manager .

mum :  ko da ada calon ke?

wo!!

Calon ye? Kita tak tahu sapa jodoh kita. Wak pun tak tahu dan wak malas nak fikir sangat. Wak suka lebih pendekatan leave and let it be.

Tapi kawan wak selalu cakap.. tu ayat putus asa bro!!. Jangan sampai putus asa pada Allah.

Nope!! Wak tak akan sampai camtu.. Wak akan usaha dengan jalan yang betol disamping doa ke hadrat ilahi menemukan wak jodoh yang wak rasa bole ... hehehe.. segan wak nak cita.

Cinta tak perlu date.. tak perlu call.. tak perlu bagi bunga.. tak perlu nak gado2.. tak perlu nak raba2.

Bagi wak .. tak ada cinta luar biasa selain cinta Nabi Muhammad kekasih Allah pada Isterinya..

notakaki: jangan tertipu dengan drama2 cinta melayu di tv.. Andai korang erti rasa cinta seorang Rasul kekasih Allah, wak percaya korang tak akan nangis tengok kisah cinta di tv2






1 comment:

  1. tasneem singgah sini ^^ jum singgah belog tasnim :) kalau rajin, tinggal comment ye :)

    ReplyDelete

Korang Mesti Nak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wak Nak bagi DUIT RAYA